Groep 5

Groep 5

In groep 5 begin je écht met aardrijkskunde!

Dit vak kwam je samen met geschiedenis, natuur en techniek al tegen bij IPC, maar in groep 5 krijg je er topografie bij. Met topografie leer je plaatsen en gebieden. Je maakt als het ware een kaart in je hoofd van de wereld. Hierdoor kun je straks aardrijkskunde beter begrijpen.

Terug te reizen in de tijd

ok heel spannend en interessant zijn de IPC thema’s dit jaar. Want aan de hand hiervan leer je terug te reizen in de tijd. De tijd van jagers, Romeinen, ridders, Middeleeuwen en de archeologische vondsten daarvan en door naar ontdekkingsreizigers en avonturiers. Je leert hoe Nederland er vroeger uitzag, hoe mensen in Europa leefden, je krijgt zo meer vat op het begrip tijd.

Bij de IPC thema’s is er ook ruim aandacht voor natuur en techniek. Je bezoekt misschien wel een techniekmuseum, je mag de wereld achter de computer verkennen en je leert meer over je eigen lichaam. Want dát is pas een ingenieuze ‘machine’!

Met rekenen gaan we ook een stap verder. We leren nu plus en min sommen tot 1.000, we leren de telrij t/m 10.000. We gaan verder met de tafels, delen, meten en meetkunde. Je leert klokkijken op een analoge en digitale klok. En je leert rekenen (gepast betalen en geld terugkrijgen) met munt- en briefgeld tot en met 100 euro.

Met taal krijg je allerlei taaloefeningen om de spellingsregels beter onder de knie te krijgen en we gaan zelf verhalen schrijven! Misschien schuilt er wel een schrijver/schrijfster in jou?! En weet je dat een verhaal een begin, midden en einde heeft.

Natuurlijk is er ook veel ruimte om te lezen. Boeken lezen, maar ook Begrijpend Lezen. Je kunt straks heel goed het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe verklaren van een verhaal.

Ook voor topografie staan de provincies en wateren op het programma. En wie weet heb je een leuke hobby, sport of ander interessant onderwerp waarover je je klasgenoten wilt informeren. Dat kan dan tijdens je presentatie.

Visie en missie

Wij zijn een school waar betekenisvol geleerd wordt, vanuit de mogelijkheden van ieder kind. Hierin staan vaardigheden en eigenaarschap centraal.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG.

Onze Functionaris Gegevensbescherming is Peter Tanamal. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen