Groep 6

Groep 6

We besteden ook veel tijd aan Begrijpend Lezen.
Je begrijpt vast al waarom.

Dat lezen belangrijk is, dat weet je al heel lang. Maar omdat de teksten in de rekensommen, de begrijpend lezen teksten en andere oefeningen steeds langer worden, blijven we hier hard aan oefenen. Lezen is leuk!

Lezen is belangrijk!

We besteden ook veel tijd aan Begrijpend Lezen. Je begrijpt vast al waarom. Juist, onder andere de teksten in de verhaaltjessommen worden langer en er komen soms best moeilijke woorden in voor. Omdat de goede som uit het verhaal te halen is het belangrijk dat je begrijpt wat je leest en weet wat je wel en niet moet gebruiken om een antwoord te krijgen. We leren je goede en handige strategieën maar vergeet vooral niet dat áls je iets niet begrijpt, dat je om hulp vraagt! Je juf of meester helpt je écht graag!

Met rekenen ga je staartdelingen maken en leer je breuken. Weet je dat je breuken heel handig kunt leren met LEGO? Probeer het thuis maar eens! Optellen en aftrekken wordt uitgebreid van 1.000 naar 100.000. En bij het vermenigvuldigen en delen werk je met hogere getallen en ga je onder elkaar rekenen leren. Je leert ook hoe je getallen met komma kunt gebruiken en lezen. Als we het hebben over milliliters, centiliters, deciliters of grammen hebben, vraag je moeder maar eens of je een taart mag bakken of een recept mag koken. Je zult zien, dan heb je dit héél gauw onder de knie!

In groep 6 ga je ook beginnen met zinnen ontleden. Je leert over werkwoorden, persoonsvormen, onderwerp en zinsdeel.

Visie en missie

Wij zijn een school waar betekenisvol geleerd wordt, vanuit de mogelijkheden van ieder kind. Hierin staan vaardigheden en eigenaarschap centraal.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG.

Onze Functionaris Gegevensbescherming is Peter Tanamal. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen