Activiteiten commissie (AC)

OBS de Esdoorn | Activiteitencommissie, Carnaval-c5f118a5OBS de Esdoorn | Activiteitencommissie, Carnaval-c5f118a5

Activiteiten commissie (AC)

De AC houdt zich bezig met ‘doe-zaken’ zoals:

Het helpen organiseren van allerlei activiteiten zoals sinterklaasfeest, Kerstfeest, activiteiten voor Pasen, tentoonstellingen, sport- en speldagen e.d.
Het adviseren en meedenken over allerlei praktische zaken in en rond de school.
Het beheren van de ouderbijdrage.

Schoolactiviteiten, festiviteiten, ouderbijdrage, excursies

Op school worden diverse "feestelijke" activiteiten georganiseerd zoals sinterklaas, Kerstmis, carnaval, een paasactiviteit. Daarnaast vinden activiteiten plaats rond de kinderboekenweek, diverse culturele activiteiten, sport- en spelevenementen, afscheid groep 8 e.d. Om de kosten van al deze activiteiten te kunnen betalen, vraagt de AC u de (vrijwillige) ouderbijdrage van € 20,- per kind te voldoen. Daarnaast vragen wij € 20,- voor excursies in het kader van een IPC thema.

U ontvangt daarover een brief.

Bijdrage in de schoolkosten voor ouders met kinderen tot 18 jaar

Mocht u financieel niet in de gelegenheid zijn de schoolkosten van uw kind te betalen, dan kunt u mogelijk terecht bij “Leergeld Oost Betuwe”. Deze stichting ondersteunt ouders door een deel van de schoolkosten te betalen, of door een materiële bijdrage in bijvoorbeeld een fiets of computer.

De contactgegevens zijn: Stichting Leergeld Oost Betuwe,
van Ambestraat 1, 6681 AK Bemmel

Hulp- en groepsouders

Hulpouders zijn niet meer weg te denken uit onze school; zij zijn actief bij diverse activiteiten in de verschillende groepen. Alle ouderactiviteiten gebeuren onder verantwoordelijkheid van de groepsleerkracht.Ouders zijn behulpzaam bij o.a. handvaardigheid, sportdag en speldag, sinterklaasviering, begeleiding bij excursies en het bijhouden van de website van de groep. Voor reparatie en verzorging van de materialen en het versieren van de school wordt ook regelmatig de hulp ingeroepen van ouders. Ook vragen wij ouders om ons tussen de middag te ondersteunen bij het overblijven, zodat de leerkracht even pauze kan nemen om een boterham te eten.

Groepsouders zijn een belangrijke schakel tussen de leerkracht en de ouders. Zij zijn extra betrokken bij de groep. Niet alleen wat betreft afspraken en planning voor hulp bij allerlei activiteiten, maar ook om vragen, wensen en klachten die er mogelijk in de groep zijn te signaleren. De groepsouder kan ook worden gevraagd voor activiteiten in de groep. Men moet hierbij denken aan: instuderen van toneelstukjes, excursies, kerstfeest enz.
We gaan uit van 2 groepsouders per groep.