IPC-onderwijs

Samen beter leren

Wij zijn een IPC (International Primary Curriculum)-school en het motto hiervan is ‘samen beter leren'.  Belangrijk hierbij is dat de kinderen met plezier leren en zich bewust zijn van hun ontwikkeling. Ze weten waarom ze nieuwe dingen leren en ontdekken hoe ze beter worden. Wij proberen deze manier van werken door te voeren in de vakken waarbij dat mogelijk is. In de groepen 3 t/m 8 vindt dit voornamelijk plaats op de middagen. In groep 1/2 is het werken aan IPC de leidraad gedurende de hele dag.

Uitgangspunten hierbij zijn: focus op vaardigheidsdoelen, gezamenlijke kennisconstructie en zelfstudie. De zaakvakken en creatieve vakken worden thematisch behandeld. ICT speelt hierin een belangrijke en vanzelfsprekende rol. De andere vakgebieden worden meestal apart gegeven, maar waar mogelijk wordt de inhoud gekoppeld aan het thema waarover op dat moment wordt geleerd, zoals bij woordenschat, taal en begrijpend lezen. Werkwijzen waarmee de kinderen te maken krijgen zijn: meervoudige intelligentie, samenwerken, zelfstandig werken, studievaardigheden en beoordelen van de eigen ontwikkeling. We worden hierbij ondersteund door IPC Nederland.

De ouders worden aan het begin van elk thema d.m.v. een ouderbrief geïnformeerd over wat de kinderen leren (leerdoelen) bij het thema. Binnen het IPC is er alle ruimte voor de 21ste eeuwse vaardigheden die essentieel zijn om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. Bij IPC wordt elk thema afgesloten. Afhankelijk van het thema kan dat zijn: een presentatie, een tentoonstelling, een voorstelling o.i.d. Dit zal ongeveer 4 keer per jaar zijn. In de ouderbrief kunt u lezen wanneer de afsluiting van het IPC-thema zal plaatsvinden. In het voorjaar staat een IPC-thema gepland met als afsluiting onze jaarlijkse tentoonstelling. Ook is er tijdens deze jaarlijkse tentoonstelling een restaurant van groep 8, het ‘Smulparadijs’. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het schoolkamp van groep 8.

Meer informatie kunt u lezen via IPC Nederland

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen