Onze school

Onze school heet officieel: openbare basisschool ‘De Esdoorn’, oftewel OBS ’De Esdoorn’.

Wij zijn een school voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In onze school zijn ook drie groepen van Lichtenbeek, een school voor speciaal onderwijs, gehuisvest; ZML-leerlingen (zeer moeilijk lerend) met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Sinds een aantal jaren een officiële dependance van Lichtenbeek Arnhem.

Bij ons op school wordt geen onderscheid gemaakt naar godsdienst of levensovertuiging. De ontmoeting tussen verschillende mensen staat centraal. Ons motto hierbij is: niet apart maar samen. Over verschillen tussen kinderen en ouders in uiterlijk, opvattingen en levensbeschouwing wordt bij ons op school gesproken in de kring of tijdens de lessen. Zo leren kinderen met en over elkaar, met respect voor elkaars identiteit.

MISSIE

Onze missie luidt: Leren is groeien ...voor iedereen!

VISIE

Wij zijn een school waar de mogelijkheden en talenten van kinderen centraal staan. Daarom is persoonsvorming en respectvol omgaan met anderen en met de wereld om ons heen voor ons belangrijk. Ons leren richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden binnen betekenisvolle contexten; kennis en inzicht worden hierdoor aanzienlijk vergroot. Het is het leerproces dat we belangrijk vinden. Deze vorm van onderwijs stimuleert het eigenaarschap, de zelfstandigheid en de samenwerking van iedereen in onze school. Een goede sfeer en plezier in leren zijn belangrijke voorwaarden om onze visie tot bloei te laten komen.

KERNWAARDEN

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Betekenisvol leren
  • Veilige leer- en leefomgeving

Meer informatie over recente ontwikkelingen op onze school?

Zie het Schoolplan (2020-2024) of de Plan on a Page (2022-2023)

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen