De (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad

Ouders als belangrijke partners

De medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit 6 personen, te weten 3 ouders en 3 leerkrachten. De oudergeleding wordt steeds voor een periode van 3 jaar door middel van verkiezingen door de ouders gekozen. Als deze termijn verstreken is krijgt u informatie over de procedure van verkiezingen, zoals herkiesbaar stellen (dat is éénmaal mogelijk), opgeven van tegenkandidaten en datum van verkiezingen. Het personeel van de MR heeft ook een zittingstermijn van 3 jaar. Het team beslist wie er voor 3 jaar als afgevaardigde van het personeel in de MR zitting heeft. De directeur van De Esdoorn, de teamleider en een ouder van Lichtenbeek zijn als adviserend lid bij de vergaderingen aanwezig. De MR heeft zowel instemmingsrecht als adviesrecht voor bepaalde zaken. Dit is geregeld in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS). U kunt hierbij denken aan begroting, formatieplan, vaststelling ouderbijdrage, veiligheid, pesten, enz.

De (G)MR bespreekt diverse onderwerpen. De vergaderingen van de MR zijn openbaar, de agenda wordt als bijlage bij het Esdoornblaadje gemaild. De notulen van de vergaderingen staan op de website.

Wonderwijs heeft een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) bestaande uit leerkrachten en ouders. Via de GMR kunnen ouders en personeel meedenken, meepraten en meebeslissen over onderwerpen die alle scholen binnen Wonderwijs aangaan. Wilt u meer weten over de GMR, klik dan op de volgende link GMR Wonderwijs

U kunt de MR mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De oudergeleding van de MR kunt u bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen