Ouderbetrokkenheid

HOE U BETROKKEN RAAKT BIJ ONZE SCHOOL

 • U kunt een afspraak maken met de groepsleerkracht van uw kind. Er kan gesproken worden over hoe uw kind het doet, hoe het met bepaalde leerstof zit, of er problemen zijn, ideeën die u hebt voor een bepaalde activiteit, enz.
 • Wekelijks verschijnt het 'Esdoornblaadje'; onze eigen nieuwsbrief. Deze wordt u digitaal toegestuurd. Mocht u deze niet ontvangen check dan even of uw e-mailadres in de administratie van school wel klopt.
 • Vlak voordat uw kind bij ons op school komt ontvangt u per e-mail de link naar de digitale schoolgids, de groepsinformatie en de informatiekalender.
 • Elk schooljaar beginnen we in de eerste weken met een startgesprek. Dit is een moment met ouders en kind om met elkaar kennis te maken en helder te krijgen wat we van elkaar verwachten.
 • Aan het begin van ieder schooljaar hebben we een groepsouderavond. Deze avond is een toelichting op de groepsinformatie die u van tevoren wordt gemaild. Op deze avond krijgt u informatie over wat er zoal dat schooljaar in de groep gebeurt.
 • In november zal de AC en de MR in een jaarvergadering het (financieel) jaarverslag en de begroting voor de ouderbijdrage presenteren. We combineren dit met een thema-avond voor alle ouders.
 • In november organiseren wij een inloopmiddag. U kunt dan samen met uw kind aan het werk gaan met de materialen in zijn/haar groep.
 • In het voorjaar organiseren wij een tentoonstelling met alle participanten binnen ons schoolgebouw over één overkoepelend thema.
 • Elke groep heeft een digitale Klasbord. U kunt zich hierop abonneren. Hierop vindt u informatie betreffende de groep. Dit kan zijn: toetsen waarvoor geleerd moet worden, IPC-excursies, afwezigheid leerkracht, foto’s en filmpjes van activiteiten enz. Ook kunt u zich via Klasbord inschrijven voor oudergesprekken. 
 • Bij de start van een nieuw IPC-thema ontvangt u digitaal een ouderbrief met daarin informatie wat er in de groep wordt behandeld, wat de doelen zijn en hoe het thema zal worden afgesloten. Regelmatig zullen wij uw hulp vragen bij de thema's. Het kan zijn dat wij u vragen groepjes kinderen te begeleiden tijdens een uitstapje, wat over uw werk komt vertellen of het helpen bij het vervoer van de kinderen tijdens een excursie.
 • Wij hebben een aantal keren per schooljaar een metamorfoseavond. We brengen dan, samen met de ouders, de school in een bepaalde sfeer, zoals Sinterklaas, Kerst of carnaval
 • U kunt zich inzetten voor de school door zitting te nemen in de activiteitencommissie of medezeggenschapsraad.

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Peter Tanamal. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen