Groep 3

EEN ÉCHT SCHOOLKIND!

Voor de zomervakantie heb je al even kennis mogen maken met je nieuwe groep, het nieuwe lokaal en met je nieuwe leerkracht. En nu ben je er klaar voor om écht te leren lezen, rekenen en … schrijven!

In groep 3 werken we met ‘spelend leren’. Hiermee zorgen we voor een doorgaande lijn vanuit de kleutergroepen. Dat betekent dat de kinderen instructie krijgen en daarna spelend met de verwerking bezig zijn en zo de doelen oefenen.

We beginnen met leren lezen. Dit doen we bij ons op school volgens de ‘LIST’ methodiek. Deze methodiek geeft jonge lezers de beste basis voor het technisch lezen, spelling, begrijpend lezen, woordenschat, spreken en luisteren en de leesbevordering. Je zult zien dat je al gauw woorden kunt lezen! Lezen is leuk, want wat je op papier leest gaat als het ware ‘leven’ in je gedachte. Je maakt dus eigenlijk je eigen film in je hoofd! Hoe cool is dát! We maken in groep 3 veel leeskilometers en als je thuis ook iedere dag lekker leest met papa of mama, merk je al gauw dat je het steeds beter kan!

We besteden ook veel aandacht aan het in een groep kunnen functioneren en het ontwikkelen van talenten van kinderen. Vaardigheden als luisteren, samen delen en overleggen, plannen en keuzes maken, op je beurt wachten en kunnen uitleggen zijn belangrijk.

Met de methode ‘Pluspunt’ leer je goed rekenen. We besteden veel aandacht aan tellen, splitsen, verdubbelen en halveren. En we maken kennis met cijfer- en rekensymbolen en de telrij tot 100, we maken plus en min sommen t/m 20, we spiegelen en leren al een beetje klokkijken en met geld omgaan.

Een nieuw vak is schrijven. De letters die je in groep 1-2 hebt geleerd mag je nu zélf leren schrijven! Dat doen we door middel van de methode ‘Pennenstreken’. Schrijven lijkt misschien in deze digitale wereld niet meer zo van belang, maar niets is minder waar! Schrijven heeft grote invloed op het leren. Wat je opschrijft, automatiseert en blijft dus beter ‘hangen’. Het leren schrijven helpt ook bij het leren lezen. Dus elke letter die ze leren lezen, wordt op dezelfde dag ook geleerd te schrijven!

Wist je dat je in groep 3 ook al veel meer over de wereld om je heen leert? Door de IPC-thema’s ontdekken we meer over geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek en verkeer.

Gelukkig is het in groep 3 niet alleen maar hard werken. Er is ook nog genoeg tijd voor (buiten)spelen, gym, muziek, toneel, dans, tekenen en handvaardigheid. Want samen bezig zijn is heel belangrijk!

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen