Groep 4

JE ZIT NIET STIL!

In groep 4 maken we voor het eerst kennis met een tafel! Nee, niet een tafel waar je aan zit, maar de rekentafels van 1 t/m 5 en 10. Je leert door te hebben wat er eigenlijk gebeurt in tafelsommen! Want een tafelsom is eigenlijk optellen met steeds dezelfde hoeveelheid: 3×5 is hetzelfde als 5+5+5. Het gaat dus nog niet om rijtjes stampen of op tempo opdreunen, maar om met behulp van een strategie tafelsommen handig op te lossen!

Hou je van rekenen? Dan heb je geluk, want we gaan nu al sommen maken t/m 100. Ook leren we delen, heel handig als je dan al een paar tafels kent. Of wat dacht je van klokkijken, maanden en jaren, meten, routes lopen op plattegronden en gepast geld betalen… wie weet krijg je zelfs nog wat geld terug! Ben je niet zo van ‘getallen’, maar meer van taal? Dan kan een verhaaltjessom je helpen: 'Stel, er zijn 4 kinderen en zij willen 20 knikkers eerlijk verdelen. Ra ra, hoeveel krijgt ieder er?'. Kijk, misschien begrijp je het zo beter! Iedereen leert op een andere manier en jouw juf of meester heeft altijd wel een creatieve oplossing.

Taal krijgt in groep 4 net als rekenen veel aandacht. Wij oefenen spelenderwijs hoe taal in elkaar zit, we leren nieuwe woorden, goede zinnen maken en hoe je woorden schrijft.  Was je nog geen boekenwurm, dan word je het wel in groep 4! Want we maken veel leeskilometers waardoor we goed en vlot leren lezen. Dus, oefen thuis ook lekker door, dan krijg je er nog meer plezier in en dát is heel belangrijk!

Met IPC ontdekken we nog meer van de wereld. In de IPC-thema’s komen vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, tekenen, techniek, ICT, muziek en handvaardigheid aan bod.

Kortom, in groep 4 zit je niet stil! Het is een jaar waarin je alle vaardigheden nog beter onder de knie krijgt en je enorm wordt uitgedaagd in het zelfstandig denken en handelen. In deze groep wordt je werkhouding en concentratie gevormd en leer je écht leren!

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen