In groep 5 leer je door dag- en weektaken te plannen om eigen keuzes te maken. Gedurende de ochtend of middag worden er door de leerkracht instructiemomenten ingepland. De leerkracht ziet erop toe of de kinderen, waarvan hij denkt dat dit noodzakelijk is, bij de instructie aanwezig zijn. Daarna krijg je tijd om met je eigen taken aan de slag te gaan. De leerkracht heeft nu de ruimte om nog met een klein groepje te gaan werken tijdens het zelfstandig (ver)werken van de groep. Voor de kinderen die snel klaar zijn staan er extra opdrachten klaar waarmee ze aan de slag kunnen. Het rooster met de dagtaak hangt in de klas zodat iedereen dit goed kan zien. De weektaak staat in Classroom, een computerprogramma waarin kinderen opdrachten kunnen zien, er eventueel in kunnen werken en het daar ook kunnen inleveren.
Heel spannend en interessant zijn de IPC-thema’s dit jaar. Want aan de hand hiervan leer je terug te reizen in de tijd. De tijd van jagers, Romeinen, ridders, Middeleeuwen en de archeologische vondsten daarvan en door naar ontdekkingsreizigers en avonturiers. Je leert hoe Nederland er vroeger uitzag, hoe mensen in Europa leefden, je krijgt zo meer vat op het begrip tijd.
Bij de IPC-thema’s is er ook ruim aandacht voor natuur en techniek. Je bezoekt misschien wel een techniekmuseum, je mag de wereld achter de computer verkennen en je leert meer over je eigen lichaam. Want dát is pas een ingenieuze ‘machine’!
Met rekenen gaan we ook een stap verder. We leren nu plus en min sommen tot 1.000, we leren de telrij t/m 10.000. We gaan verder met de tafels, delen, meten en meetkunde. Je leert klokkijken op een analoge en digitale klok. En je leert rekenen (gepast betalen en geld terugkrijgen) met munt- en briefgeld tot en met 100 euro.
Met taal krijg je allerlei taaloefeningen om de spellingsregels beter onder de knie te krijgen en we gaan zelf verhalen schrijven! Misschien schuilt er wel een schrijver/schrijfster in jou?! En weet je dat een verhaal een begin, midden en einde heeft.
Natuurlijk is er ook veel ruimte om te lezen. Boeken lezen, maar ook Denkend Lezen. Je kunt straks heel goed het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe verklaren van een verhaal.
Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.
OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.
Klik hier voor Het handboek voor Privacy
Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op