Groep 6

Lezen is belangrijk! 

Dat lezen belangrijk is, dat weet je al heel lang. Maar omdat de teksten in de rekensommen en andere oefeningen steeds langer worden, blijven we hier hard aan oefenen. Lezen is leuk!

We besteden ook veel tijd aan Denkend Lezen. Je begrijpt vast al waarom. Juist, onder andere de teksten in de verhaaltjessommen worden langer en er komen soms best moeilijke woorden in voor. Om de goede som uit het verhaal te halen is het belangrijk dat je begrijpt wat je leest, het in eigen woorden kunt vertellen, de belangrijkste informatie uit de tekst kunt halen om een antwoord te krijgen. We leren je goede en handige strategieën maar vergeet vooral niet dat áls je iets niet begrijpt, dat je om hulp vraagt! Je juf of meester helpt je écht graag!

Met rekenen ga je staartdelingen maken en leer je breuken. Weet je dat je breuken heel handig kunt leren met LEGO? Probeer het thuis maar eens! Optellen en aftrekken wordt uitgebreid van 1.000 naar 100.000. En bij het vermenigvuldigen en delen werk je met hogere getallen en ga je onder elkaar rekenen leren. Je leert ook hoe je getallen met komma kunt gebruiken en lezen. Als we het hebben over milliliters, centiliters, deciliters of grammen, vraag je ouders maar eens of je een taart mag bakken of een recept mag koken. Je zult zien, dan heb je dit héél gauw onder de knie!

In groep 6 ga je ook beginnen met zinnen ontleden. Je leert over werkwoorden, persoonsvormen, onderwerp en zinsdeel.

Dit jaar krijg je ook topografie erbij. Met topografie leer je plaatsen en gebieden. Je maakt als het ware een kaart in je hoofd van de wereld. Hierdoor kun je straks aardrijkskunde beter begrijpen. Bij IPC leer je verder over het milieu, over ICT en computers maar ook over dinosaurussen. Ja, wie wil er nu niet meer te weten komen over deze reusachtige dieren. Waarom zijn ze er niet meer? Je leert ook de avonturiers en ontdekkingsreizigers beter kennen, misschien ga jezelf wel op ontdekkingsreis...

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen