Groep 7

Uitdagend, spannend en pittig jaar! 

Dit jaar krijg je een heleboel nieuwe rekensommen. Procenten, breuken, inhoudsmaten, vergelijkingen, staartdelingen en noem maar op. Alles zal de revue passeren.

Taal en lezen blijven hoog op de agenda staan, net als het maken van werkstukken of het geven van presentaties. Wat je misschien erg leuk vindt, is dat je actief wordt betrokken bij de begeleiding van groep 3 en 4 kinderen. Je wordt ‘tutor’ en helpt ze met lezen. Je ervaart hierbij om verantwoordelijkheid te dragen en wat het betekent om iets op een juiste wijze uit te leggen aan jongere kinderen.

Met topografie is nu het continent Europa aan de beurt. Hierbij leer je niet alleen welke landen tot de Europese Unie behoren, maar ook kijken we naar het landschap en de mensen.

Nu het einde van de basisschool in zicht komt, krijg je ook verkeersles. Verkeersregels, verkeersborden en praktijk verkeerssituaties komen nu aan bod. En dat sluit je af met het verkeersexamen. Wil je oefenen? Ga dan regelmatig op de fiets naar school of naar je sport. Je zult zien dat je dan vol zelfvertrouwen aan het verkeer kunt deelnemen.

Je krijgt ook IPC, daar ga je meer ontdekken over Nederland en de wereld, maar ook over de ruimte. Best spannend natuurlijk, zou er een virtuele ruimtereis bestaan? Maar je leert ook over gezond zijn en opgroeien. Dat is mooi meegenomen, dan weet je wat belangrijk is voor jou in de toekomt.

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen