Groep 8

Het grote moment

Het grote moment is aangebroken. We zien je nog zo de school in lopen met je veel te grote rugzak aan de hand van je mama en/of papa.

We hebben je zien opgroeien van kleuter, schoolkind naar (pré)puber. We hebben veel lief en leed gedeeld de afgelopen jaren.

Maar voordat het zover is, stomen we je nog extra klaar voor het voortgezet onderwijs. Al je aanwezige kennis wordt herhaald maar daarmee ben je er nog niet. Met topografie leer je nu de wereld en zul je beter kennis maken met de extremen van onze aarde. Hoe ontstaat een aardbeving? Waardoor barst een vulkaan uit? Kun je wonen in een pool- of woestijnklimaat. Ook deze natuurverschijnselen komen aan bod. Ook met geschiedenis kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar de rest van de wereld.

Het rekenen bestaat vooral uit herhalen en verdiepen. Dat geldt ook voor taal en spelling. De focus in groep 8 ligt echt op het onderhouden van al je opgedane kennis en vaardigheden!

Met de IEP-LVS worden al je resultaten van de afgelopen jaren bekeken. Ook weten we dan hoe je bent in de klas, waar je goed in bent en wat je nog lastig vindt. We hebben nu een goed beeld van je en op basis hiervan kunnen we je een goed advies geven voor je vervolgopleiding.
Alle vaardigheden worden nog een laatste keer getoetst met de IEP Eindtoets.

In dit jaar maak je ook regelmatig uitstapjes naar middelbare scholen. Zo heb je uiteindelijk een goede indruk van wat je kunt en op welke school jij het beste tot je recht komt, je thuis voelt en aansluit bij je toekomstplannen.

Groep 8 is ook het jaar dat je op kamp gaat, acteert in een eindmusical en vooral nog een fijne tijd kunt beleven met je klasgenoten… voordat jullie wegen wellicht gaan scheiden.

De eindmusical is het klapstuk waarmee je afscheid neemt van onze school. Het is een blijde maar ook een beetje een verdrietige gebeurtenis. Er gaat straks een hoop voor je veranderen. Van oudste van de school, word je straks weer de jongste van school, een brugpieper. We hopen dat je, samen met je familie, terug kunt kijken op een fijne en prettige Esdoorn tijd. Wij zullen je in elk geval missen en wensen je al het goede toe voor de toekomst… dag basisschool, hallo voortgezet onderwijs!

Informatie ABC

Heeft u een praktische vraag? De kans is groot dat het antwoord hierop te vinden is in de Informatie ABC.

Contact

OBS de Esdoorn
Chopinstraat 3
6661 CZ Elst
0481 - 371349
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie 'Scholen op de kaart' voor meer informatie over onze school.

Klik hier voor Het handboek voor Privacy 

Wij beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Indien u vragen en/of klachten heeft met betrekking tot uw privacy, dan kunt u contact opnemen met onze FG. Onze Functionaris Gegevensbescherming is Frederik Peters. De FG is telefonisch bereikbaar op 030 - 889 65 75 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast is de FG ook bereikbaar via de beveiligde website. Lumen Group B.V. Reactorweg 301 3542 AD UTRECHT

Cookie instellingen